top of page
Search
Writer's pictureThermaikos Thermis

Μια ιστορία και λίγες σκόρπιες σκέψεις για την Αθλητική Βία


Χτες Παρασκευή 20/10 το βράδυ, το Αντρικό Τμήμα του Συλλόγου μας έπαιζε εντός έδρας με το αντίστοιχο τμήμα του ΑΣ Ασβεστοχωρίου. Ο αγώνες είχε πολλά foul και μεγάλη ένταση, κάτι δυστυχώς όχι τόσο ασυνήθιστο ... Ο πάγκος του Ασβεστοχωρίου είχε από νωρίς πάρει φωτιά. Προπονητής, βοηθός, έφορος και παίκτες, σηκώνονταν, φωνάζανε, μιλούσαν άσχημα στο διαιτητή και κάναν "πάσες" σε αντίστοιχους θερμοκέφαλους στην κερκίδα. Ο προπονητής αδυνατούσε να τους συμμαζέψει ...


Οι διαιτητές, προφανώς με λάθη και παραλήψεις, έκαναν όμως ότι μπορούσαν για τη συνέχιση του αγώνα και τη νουθεσία των παρευρισκομένων. Τα foul πολλά, οι τεχνικές ποινές πολλές επίσης και κάποια στιγμή ζητήθηκε από το Ασβεστοχώρι να απομακρυνθούν προπονητής και έφορος, οι οποίοι και το έκαναν, υπακούοντας στις υποδείξεις.


Τρεις από τους θερμοκέφαλους της κερκίδας (με τον έναν αρχηγό και τους άλλους να κάνουν επίδειξη δύναμης στον αρχηγό) έξαλλοι πλέον ξέφυγαν εντελώς, με προσωπικούς χαρακτηρισμούς και ύβρεις προς τη διαιτησία, τις οποίες ντρέπομαι ακόμα και να αναφέρω ... Το λυπηρό, η ομάδα τους δεν έκανε τίποτα ... ίσα-ίσα συνέχισαν τις "πάσες" μεταξύ κερκίδας και πάγκου ...


Ως αποτέλεσμα, η διαιτησία, ζήτησε την απομάκρυνση του συγκεκριμένου "φιλάθλου" για να συνεχίσει τον αγώνα. Του ζήτησε να απομακρυνθεί και όταν δεν απομακρύνθηκε ζήτησε από εμάς, ως έδρα να αναλάβουμε την απομάκρυνση του !!! Προσπάθησα να του μιλήσω και να του ζητήσω να απομακρυνθεί γιατί πλέον κάνει κακό καταρχήν στη δική του ομάδα του, αλλά μαζί με τους "ακόλουθους" του μου έκαναν και εμένα λεκτική επίθεση ...


Με τη σύμφωνη γνώμη της διαιτησίας, κάλεσα την Αστυνομία και μετά από 20+ λεπτά ήρθαν δυο όργανα με πολιτικά, μίλησαν μαζί μου αλλά και με τη διαιτησία και του ζήτησαν να απομακρυνθεί. Δήλωσε δικηγόρος, φίλαθλος που ήρθε να απολαύσει το γιο του και ότι δεν έβρισε ΚΑΝΕΝΑΝ !!!! Μάλιστα, με απείλησε με μήνυση, γιατί δήλωσα ψευδώς ότι έβρισε ... ο άνθρωπος που δε σταμάτησε από την πρώτη στιγμή του αγώνα να βρίζει με χυδαίο τρόπο η διαιτησία ...


Δυστυχώς η αστυνομία δεν τον απομάκρυνε, κάθισε απλά δίπλα του μέχρι το τέλος του αγώνα και την απομάκρυνση όλων ... Το παιχνίδι τελικά έληξε υπέρ του Θερμαϊκού, όπως φαινόταν από την πρώτη στιγμή και ο συγκεκριμένος και οι φίλοι του συνέχισαν μέχρι τη λήξη, χωρίς βρισιές πλέον, αλλά να τραμπουκίζουν τη διαιτησία. Μπροστά στην αστυνομία !


Λυπάμαι ιδιαίτερα, γιατί αυτές οι συμπεριφορές δεν προάγουν τον αθλητισμό και το αθλητικό ιδαιώδες. Ούτε τιμούν σωματεία με ιστορία, όπως του Ασβεστοχωρίου. Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στην κερκίδα του Θερμαϊκού και καμίας ερασιτεχνικής και όχι μόνο ομάδας !


Πραγματικά αναρωτιέμαι, η διαιτησία δεν έχει δυνατότητα να απομακρύνει τους τραμπούκους ? Γιατί πετάει το μπαλάκι στην ομάδα που έχει έδρα ? Η Αστυνομία ? Ούτε αυτή μπορεί να απομακρύνει ? Και τέλος, αυτός που πραγματικά εκτέθηκε (και τα είπα αναλυτικά στο τέλος στον έφορο τους) ήταν μόνο η ομάδα τους, η οποία όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για το όλο σκηνικό, αλλά το επικροτούσε κιόλας !


Ένας θερμοκέφαλος, έκανε ότι ήθελε σε ένα γήπεδο, δυο ομάδες, γραμματεία, διαιτησία, μια γεμάτη κερκίδα και 2 αστυνομικούς !


Αν ο συγκεκριμένος ήτανε "φίλαθλος" του Θερμαϊκού, εγώ, ο προπονητής αλλά και οι υπόλοιποι παραβρισκόμενοι θα τον είχαμε απομακρύνει και θα είχαμε λάβει μέτρα ώστε να μην ξανασυμβεί !


Λυπάμαι πολύ κύριοι, φανήκατε λίγοι. Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι φίλαθλος. Δεν είναι μπαμπάς που χαίρεται το παιδί του. Αλλά κυρίως, ο ρόλος του εφόρου, του προπονητή και όλης της ομάδας δεν είναι μόνο να χτυπάει τη μπάλα και να κάνει νίκες ... ο ρόλος σας είναι να φτιάξετε πρώτα από όλα χαρακτήρες !


Μέσα σε όλα αυτά, οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στον προπονητή, στους αθλητές και στην κερκίδα μας, γιατί ουδέποτε, ακόμα και όταν προκληθήκαμε, δεν δείξαμε αντίστοιχες συμπεριφορές. Εμείς πορευόμαστε έτσι !

2 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page